В Україні знизилася тіньова економіка

Читать на русском
Рівень тіньової економіки в Україні за перший квартал поточного року становить 33% від офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП).

Рівень тіньової економіки в Україні за перший квартал поточного року становить 33% від офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП).

Це на 4 процентних пункти менше в порівнянні з тим самим періодом 2017 року.

МВФ дав прогноз зростання реального ВВП УкраїниМіжнародний валютний фонд вже переглянув темпи приросту українського ВВП, новий прогноз виявився дуже обнадійливим.

Про це йдеться у звіті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, передає «Слово і Діло».

«За розрахунками Мінекономрозвитку, в І кварталі 2018 року рівень тіньової економіки становив 33% від офіційного ВВП, що на 4 процентних пункти менше в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року», - повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку.

Як зазначили в міністерстві, детінізація української економіки стала можливою завдяки таким факторам:

  • збереженню головних ознак макроекономічної стабільності і позитивних економічних тенденцій в умовах реалізації політики, спрямованої на розширення внутрішнього попиту. Цьому сприяло, зокрема, підвищення доходів населення і сприятливих зовнішніх умов;

-зміцненню інвестиційної складової економічного зростання в умовах продовження процесів реформування економіки, збереження високого рівня ділової активності бізнесу та поліпшення очікувань.

Водночас динаміка детінізації української економіки стримується проблемами, які негативно впливають на розвиток економіки держави в цілому. Серед таких проблем - збереження значних викликів стабільності фінансової системи країни і наявність непідконтрольних владі територій, які утворилися в результаті війни на Донбасі.

Раніше ДФС відзвітувала про нелегальних підприємців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: