Негода в Києві: спецтехніка чистить та ремонтує дороги

Читать на русском
Після нічної грози на вулицях Києва працює 91 одиниця спецтехніки Київавтодору. Прибирають тротуари від бруду, землі та грунту.

У понеділок, 20 серпня, спiльна комiciя КП «Плесо», департаменту благоустрою КМДА, «Київавтодору» та інших фахівців проведе обстеження русла річки Либідь. Тим часом до ліквідації наслідків негоди у Києві залучено 91 одиниця спецтехніки.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив керівник «Київавтодору» Олександр Густєлєв, повідомляє прес-служба КМДА.

У Києві замінять зливостоки на проблемних вулицях – КличкоМер Києва Віталій Кличко назвав аномальною кількість опадів, яка випала в столиці під час нічної грози 16 серпня.

Так, наразі на вулицях Києва працює 91 одиниця спецтехніки КК «Київавтодор», а також 178 працівників підприємства залучені до ручного прибирання.

«119 працівників пiдприємства та 79 одиниць спецтехнiки вночi боролися з наслiдками негоди. На жаль, інтенсивна злива, град та шквальний вітер, що змивали ґрунт, пiсок, а також велику кількість сміття від торгівельних майданчиків, призвели до підтоплень деяких ділянок вулично-дорожньої мережі, зокрема на вулицях Еспланадній, Басейній, Антоновича», - зазначив Густєлєв.

Найскладніша ситуація, за словами Густєлєва, на вулиці Антоновича, де внаслідок негоди зруйновано ділянку проїжджої частини.

«На Антоновича на замовлення «Київтепленерго» ведуться роботи з прокладання теплової мережі. За попередніми висновками, у зв'язку з проведенням робіт з порушенням технології, при інтенсивних опадах вночі з 18 на 19 серпня відбувся значний викид ґрунтових мас під проїжджу частину. А це призвело до закупорювання дощоприймальних колодязів та значно збільшило поверхневий сток на дорозі. Значнi маси дощової води через відкриті котловани пішли на проїжджу частину. Наслiдком цього стало руйнування конструктивних шарiв дорожнього одягу на ділянці вiд вул. Фізкультурної до Жилянської. Зараз дорожники усувають наслідки цiєї ситуації», - зазначив він.

Як відомо, останній раз центр Києва заливало вночі 16 серпня.

Також нічна стихія в Києві заблокувала роботу громадського транспорту.

Крім того, синоптики повідомили, що у Києві в неділю, 19 серпня, очікується гроза і короткочасні дощі, існує ймовірність підтоплення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: