У Гані оголосили тижневу жалобу через смерть Кофі Аннана

Читать на русском
Президент Гани Нана Акуфо-Аддо оголосив про тижневу жалобі в країні, починаючи з 20 серпня, у зв'язку зі смертю колишнього генсека ООН Кофі Аннана.

Президент Гани Нана Акуфо-Аддо оголосив про тижневу жалобі в країні, починаючи з 20 серпня, у зв'язку зі смертю колишнього генсека ООН Кофі Аннана.

Про це йдеться в офіційній заяві, опублікованій на сайті глави держави в суботу, 18 серпня, пише «Слово і Діло».

«Від імені всього народу Гани я висловлюю наші щирі, сердечні співчуття його улюбленій вдові Нейн Марії і його відданим дітям Амі, Кохе і Ніні в зв'язку з великою втратою. Мене, однак, втішає інформація від його дружини Нейни, що він пішов у світ інший уві сні, - йдеться в повідомленні. - Протягом тижня, починаючи з 20 серпня, всі прапори в країні і дипломатичних місіях будуть приспущені».

Акуфо-Аддо також заявив про прихильність Аннана ідеям власного курсу розвитку Гани і відзначив його роботу на міжнародній арені, яка принесла країні популярність.

Раніше 18 серпня стало відомо, що колишній генеральний секретар ООН Кофі Аннан помер на 81 році життя. Він займав цей пост з 1 січня 1997 року, переобраний на другий термін 29 червня 2001 року, термін повноважень минув 31 грудня 2006 року.

Кофі Аннан став першим представником чорношкірого населення Африки на посаді Генерального секретаря ООН.

Раніше в ООН побачили масштабну кризу з переселенцями в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: