У Росії будують ракету з українськими комплектуючими

Читать на русском
Ракетно-космічний центр Прогрес розпочав виробництво останньої ракети Союз-ФГ, в якій використовуються українські комплектуючі.

Ракетно-космічний центр «Прогрес» розпочав виробництво останньої ракети «Союз-ФГ», в якій використовуються українські комплектуючі.

Після цього Прогрес повністю перейде на виготовлення ракет «Союз-2» з російськими компонентами, повідомив РІА «Новости» джерело в ракетно-космічній галузі РФ, передає «Слово і Діло».

Путін пригрозив Україні через зближення з НАТО. Що робитиме РФ?Володимир Путін попередив Київ про те, що реакція на вступ України до НАТО буде вкрай негативною. Як РФ блокуватиме шлях України до Альянсу, розповіли експерти.

«Самарські ракетобудівельники припиняють випуск цієї модифікації ракети «Союз». Зараз на завершальній стадії виробництва перебуває одна ракета «Союз-ФГ», а ще одна – перебуває в доробці, для неї зараз йде замовлення комплектуючих і збирання окремих вузлів», – розповів співрозмовник агентства.

До завершення експлуатації цієї модифікації ракети залишилося шість пусків. Їх передбачається здійснити протягом 2018-2019 років і з початку 2020 року запускатимуться лише ракети-носії сімейства «Союз-2»-«Союз-2.1а», «Союз-2.1б» і «Союз-2.1в».

У ракетах «Союз-ФГ» використовується система управління українського виробництва. У ракетах «Союз-2», які почали розроблятися на початку 2000-х, було вирішено використовувати систему управління російського виробництва.

Раніше в Україні пройшли випробування керованих протитанкових ракет.

Також нагадаємо, бойовики атакували українських прикордонників протитанковою ракетою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: