МЗС закликало Польщу припинити переслідування голови Українського товариства

Читать на русском
Українські дипломати обговорили з польським послом варіанти вирішення актуальних питань українсько-польських відносин.

У Міністерстві закордонних справ України закликали Польщу припинити переслідування голови Українського товариства в Любліні Григорія Купріяновича.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар у Twitter.

Дуда розповів, заради чого Польща підтримає УкраїнуПрезидент Польщі Анджей Дуда бере участь в заходах в сімдесят п'яту річницю Волинської трагедії.

Він розповів, що питання порушення слідства щодо українського громадського діяча обговорювалося з послом Польщі в Україні.

«Під час зустрічі з послом Польщі в Україні Яном Пєкло та колегами обговорили шляхи вирішення актуальних питань українсько-польських відносин. Закликав припинити кримінальне переслідування історика Григорія Купріяновича, голови Українського товариства в Любліні», – написав Боднар.

Нагадаємо, в Польщі окружна прокуратура в місті Замостя Люблінського воєводства відкрила слідство в справі висловлювань голови Українського товариства Григорія Купріяновича, з якими він виступив під час пам'ятних заходів у Сагрині, присвячених пам'яті українців, убитих там під час акцій польського збройного підпілля в 1944 році. Йдеться про статтю Кримінального кодексу, що стосується публічної образи польського народу або Республіки Польща, що карається позбавленням волі до трьох років.

Офіційних звинувачень Григорію Купріяновичу поки не висунули.

До прокуратури звернувся люблінський воєвода Пшемислав Чарнек, який вважає, що голова Українського товариства під час свого виступу порівняв події в Сагрині 1944 року з подіями на Волині в 1943 році й «зрівняв 130 тисяч жертв геноциду з декількома сотнями цивільних українців, загиблих у Сагрині 10 березня 1944 року».

Нагадаємо, Дуда чекає від України дегероїзації УПА.

Дональд Туск вважає «антибандерівський» закон нерозумним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: