Дуда розповів, заради чого Польща підтримає Україну

Читать на русском
Президент Польщі Анджей Дуда бере участь в заходах в сімдесят п'яту річницю Волинської трагедії.

Польща підтримає Україну в реформах, щоб вона була безпечною державою.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив президент Польщі Анджей Дуда у Волинській області на заходах, приурочених до 75-ї річниці Волинської трагедії.

Польща прагне до добрих стосунків з Україною - ДудаДержсекретар канцелярії Дуди зачитав звернення президента Польщі, у якому йшлося про геноцид проти поляків, здійснений українцями в Гуті Пеняцькій.

«Державою, яка дивиться на Захід, на Європу, а не на Схід, звідки в Україну десятиліттями, а то й століттями, приходить небезпека», - цитує Дуду Польське радіо.

Він зазначив, що хотів би, щоб ніколи більше одна нація не піднімала руку на іншу націю. Однак польсько-українські взаємини треба будувати на історичній правді.

Дуда наголосив, що «сьогодні багато українців приїжджають до Польщі. Ми радіємо цьому».

«Ми вітаємо вас із відкритими руками, приїжджайте до нас для туризму; якщо хтось повинен працювати, також буде для нього місце. Надсилайте гроші своїм сім'ям, допомагайте їм. Ми задоволені цим, тому що я вірю, що таким чином ми разом будуємо процвітання нашої нації», - зазначив Дуда.

Під час своєї промови на Волині президент нагадав, що цьогоріч Польща відзначає 100-річчя відновлення незалежності. Президент підкреслив, що він глибоко вірить, що вільна, незалежна, суверенна Польща буде великим другом Україні.

Відзначимо, сьогодні президент України Петро Порошенко прибув із робочим візитом на південний схід Польщі, де в неіснуючому вже українському селі Сагринь урочисто відкрив Меморіал пам'яті українців, які загинули від рук польських селянських батальйонів і підрозділів Армії Крайової в 1944 році. У березні 1944 року тоді від рук поляків загинули 660 українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: