Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гриневич пообіцяла, що лінійка підручників для першого класу буде надрукована до 1 вересня 2018 року

20 квітня 2018 року міністр освіти Лілія Гриневич пообіцяла, що лінійка підручників для першого класу буде надрукована до 1 вересня 2018 року. «Ми цього року будемо друкувати підручники для 1 класу, кілька для 5 класу і всі підручники для 10 класу. Одразу мушу сказати. Перший клас буде весь до 1 вересня. П'ятий клас, я теж думаю, що будуть всі нові підручники, а от десятий клас ми не встигнемо всі надрукувати до 1 вересня», – підкреслила Лілія Гриневич. Нагадаємо, на 2018 рік за державний кошт передбачено друк 3 лінійок підручників: для 1 класу, декілька для 5 класу та всі для 10 класу (відео:26:13).
Не виконано
Сказано 20 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DhVLiUFKCLk
  • https://mon.gov.ua/ua/news/u-zvyazku-z-porushennyam-terminiv-druku-pidruchnikiv-mon-povnistyu-zminit-proceduru-ekspertizi-ta-zakupivli-pidruchnikiv-takozh-reorganizuye-ustanovu-vidpovidalnu-za-cej-napryam
  • https://imzo.gov.ua/pro-imzo/plany-i-zvity/

Результат

29 серпня 2018 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич повідомила, що у зв'язку з блокуванням закупівель видавництвами через судові позови, поліграфічними обмеженнями України та поганою експертизою підручників, порушено терміни друку та доставки підручників у навчальні заклади. За словами Лілії Гриневич, терміни розвезення підручників у школи посуваються в середньому на місяць. Таким чином, лінійка підручників для першого класу буде надрукована та доставлена у вересні-жовтні 2018 року.

У свою чергу, Міністерство освіти і науки вже розробило на перші тижні докладні матеріали для вчителів, з детальним потижневим описом, де є навчальні цілі на тиждень, а також розписані активності, вправи та завдання для досягнення цих навчальних цілей.

«Мені прикро, що вам, а також учням та батькам першокласників доводиться переживати цей стрес. Вибачте, це відповідальність не лише органів місцевого самоврядування, а й нас усіх, тому я прошу за це вибачення», – заявила Лілія Гриневич.

Відповідно до листа МОН від 7 грудня 2018 року «Про окремі питання організації доставки підручників до закладів освіти в 2018 році», процес доставки навчальної літератури, виданої за кошти державного бюджету, знаходився на заключному етапі, що дає підставу вважати, що підручники для 1 класу були надруковані в повному обсязі пізніше вказаного терміну.