Доба в ООС: бойовики застосували «Град»

Читать на русском
Упродовж поточної доби бойовики тричі відкривали вогонь по українських позиціях у районах населених пунктів Світлодарськ, Павлопіль та Водяне.

Цієї ночі вперше за кілька місяців терористи застосували реактивні системи залпового вогню БМ-21 Град.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 15 серпняСитуація на сході країни станом на 06:00 15 серпня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Розриви реактивних снарядів зафіксовані на позиціях в районі Світлодарська. Також українські позиції у цьому районі були обстріляні з міномету калібром 120 мм. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил цієї доби немає.

Минулої доби терористи 43 рази відкривали вогонь по позиціях українських військ, у тому числі шість разів із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

Бойовики стріляли із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП. Також були застосовані міномети калібром 120 та 82 мм.

Обстріли були зафіксовані поблизу Кримського, Новозванівки, Світлодарська, Луганського, Новолуганського, Майорська, Мар’їнки, Авдіївки, Опитного, Пісків, Красногорівки, Новотроїцького, Новомихайлівки, Кам’янки, Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. З мінометів калібром 120 мм були обстріляні українські позиції неподалік Світлодарська та Гнутового, а калібром 82 мм – в районі Кримського, Луганського та Гнутового.

Також зафіксовано чергову провокацію на ділянці розведення сторін в Станиці Луганській. Терористи прицільно обстріляли українські позиції зі стрілецької зброї.

У штабі також додали, що внаслідок бойових дій двоє українських військових отримали поранення.

За даними розвідки, двоє бойовиків були знищені, три поранені.

Нагадаємо, у зоні бойових дій на Донбасі з 7 до 18 годин 15 серпня, бойовики обстрілювали українські позиції з мінометів, втрат в рядах ЗСУ немає.

Також Волкер розповів про подальшу долю переговорів з РФ щодо Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: