Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро Стеценко

Читать на русском
У Дмитра Стеценка немає інших обіцянок, окрім як із програми Народного фронту. З них він виконав менш ніж половину.
Дмитро Стеценко

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Дмитро Стеценко (фракція «Народного фронту»).

Стеценко пройшов до Верховної Ради в грудні 2014 року ще з дев'ятьма депутатами замість тих, хто був призначений до нового Кабінету міністрів. Присягу в парламенті він склав 4 грудня. За час своєї каденції він дав 13 обіцянок, усі з програми «Народного фронту». З них виконав шість (46%), а дві – провалив.

Обидві свої обіцянки – сприяти в створенні незалежного антикорупційного органу та ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом розкриття структури власності підприємств – Стеценко провалив через те, що не голосував за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції».

Виконав народний депутат низку обіцянок, пов'язаних із соціальним забезпеченням учасників антитерористичної операції. Зокрема, він обіцяв сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час АТО. В парламенті Стеценко підтримував проект державних бюджетів на 2016-2017 роки, де була закладена субвенція на виплату грошової компенсації за отримання житлових приміщень для сімей загиблих військових. Крім того, він проголосував за законопроект «Про внесення змін до статті 4 закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» (щодо реалізації державних житлових програм)», згідно з яким сім'ям загиблих під час АТО надається державна підтримка в розмірі 50% вартості житла.

Також Стеценко виконав обіцянку сприяти в наданні необхідного медичного обслуговування учасникам бойових дій. У 2015 році він підтримав законопроект, що розширив коло осіб, які мають право на отримання медичного обслуговування в державних установах. Зокрема, учасникам АТО надається більш ніж 20 різних видів пільг.

Проголосував нардеп і за законопроект, який зобов'язав парламентарів, чиновників, політиків, прокурорів і суддів подавати електронну декларацію про свої доходи. Так Стеценко виконав відповідну програмну обіцянку.

Ще п'ять обіцянок депутат має виконати перед своїми виборцями. Зокрема, не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Стеценко справно голосував за державний бюджет, де були закладені кошти на забезпечення субсидій. Також він підтримав законопроект «Про житлово-комунальні послуги» щодо належної соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей (про справедливе призначення та надання субсидій)».

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: