Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Супруненко

Читать на русском
Супруненко впорався з 29 відсотками зобов'язань перед виборцями. За рік до виборів з обіцянок йому залишилося активно боротися з корупцією, допомагати малозабезпеченим, а також своїм виборцям.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Супруненко (депутатська група «Воля народу»).

Супруненко став народним депутатом у листопаді 2014 року, пройшовши до Верховної Ради за одномандатним виборчим округом №216 (Київ, Дніпровський район). Як народний депутат він дав 7 обіцянок, з яких 2 виконав (29%) і стільки ж – провалив.

Не впорався Супруненко з обіцянкою допомогти жителям округу, які проживають у гуртожитках, з оформленням права власності на житло.

«Хочу запевнити мешканців мого округу, які проживають у гуртожитках і потребують допомоги з оформленням права власності на житло, цей шлях ми пройдемо разом, вся необхідна юридична підтримка буде надана максимально оперативно й вичерпно, а розгляд усіх звернень з цієї проблематики буде на моєму постійному депутатському контролі, доки справа не буде вирішена на вашу користь», – написав нардеп у Facebook.

5 квітня 2017 року Верховна Рада ухвалила доопрацьований президентський проект закону щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків. Нардеп не голосував за цю ініціативу.

Три роки тому на зустрічі з представниками громадського об'єднання «Довічне право інваліда» він пообіцяв прискорити вирішення питання відкриття комплексу для реабілітації учасників АТО та інвалідів у Києві.

«Всі звернення отримані. Наразі готуємо відповідні депутатські звернення й разом із громадою будемо діяти на результат», – запевнив Супруненко.

Керівник ГО «Довічне право інваліда» Любов Іванова повідомила «Слову і Ділу», що приміщення для комплексу для реабілітації учасників АТО та інвалідів так і не було надане. До вирішення цього питання залучалися нардепи Олександр Супруненко та Ольга Богомолець, однак приміщення так і не виділили.

При цьому нардеп підтримав у Раді майже всі законопроекти, що стосуються забезпечення соціального захисту й допомоги учасникам АТО та їхнім сім'ям, тим самим виконавши свою передвиборчу обіцянку.

Ще Супруненко обіцяв довести в суді фальсифікацію результатів податкової перевірки його е-декларації. Нагадаємо, 15 лютого 2017 року генпрокурор Юрій Луценко назвав прізвища трьох депутатів, на яких він готує подання про позбавлення недоторканності за несплату податків, у тому числі й на Олександра Супруненка. Йшлося про несплату 60 мільйонів гривень податків.

«Відповідально заявляю, що результати так званої «перевірки» ДФС (якщо вона взагалі відбувалася) за період із 1998 до 2015 року є сфальсифікованими. І це я доведу в судовому порядку. Також вимагатиму притягнення до відповідальності чиновників: як тих, що здійснюють псевдо-перевірки та фальсифікують результати, так і тих, хто надає такі доручення», –заявив нардеп.

31 березня 2017 року народний депутат оприлюднив інформацію про повторну перевірку відомостей його електронної декларації. Перевірка тривала 10 днів, після чого було встановлено, що в нардепа немає податкової заборгованості.

До кінця каденції нардепу потрібно виконати ще три зобов'язання. У своїй передвиборчій програмі Супруненко обіцяв підтримувати зв'язок і надавати допомогу виборцям свого округу.

За інформацією нардепа, в 2016 році в Дарницькому районі на вулиці Харківське шосе, 63-65 був відремонтований один із бюветів. Жителі знову можуть користуватися чистою питною водою.

Цього ж року була відкрита додаткова приймальня народного депутата.

Супруненко обіцяє боротись з корупцієюСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

У 2017 році він повідомив, що на вулиці Волго-Донській, 66 завершене встановлення енергоощадних вікон у 4 під'їздах. Аналогічні роботи проведені приблизно в двох десятках будинків округу в Дарницькому районі.

Також Супруненко під час виборів обіцяв боротися з корупцією. Під час голосування за створення Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції нардеп був відсутній у сесійній залі.

Не було нардепа й під час голосування за проект закону «Про державні закупівлі». Законом передбачене здійснення державних закупівель із застосуванням двох конкурентних процедур регулювання: відкритих торгів і конкурентного діалогу, а також однією неконкурентною – переговорної процедури закупівлі.

Не підтримав нардеп у першому читанні й законопроект про Антикорупційний суд.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: