«Укроборонпром» створить п'ять груп підприємств - ЗМІ

Читать на русском
На базі Укроборонпрому створюються п'ять груп підприємств, умовно названих кластерами, до роботи яких активно підключаються приватні підприємства ОПК.

У держконцерну Укроборонпром з'явилася наглядова рада, яку очолив Михайло Згуровський.

До його складу увійшов і американський експерт Ентоні Тетер, який свого часу очолював у США Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США, відоме як DARPA.

У НАБУ розповіли про провадження щодо «Укроборонпрому»Національне антикорупційне бюро розслідує 22 кримінальних провадження щодо можливих зловживань службовцями підприємств, що входять до ДК Укроборонпром.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ZN.UA з посиланням на директора Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентина Бадрака.

За його словами, аналог такої структури створюється і в Україні. На базі Укроборонпрому створюються п'ять груп підприємств, умовно названих кластерами, до роботи яких активно підключаються приватні підприємства ОПК.

«Наглядова рада Укроборонпрому прийняла рішення про створення п'яти кластерів: авіаційного, бронетанкового, суднобудування і морської техніки, високоточної зброї та боєприпасів, а також засобів радіолокації, радіозв'язку і РЕБ. Більше того, передбачено не тільки формування центрів координації їхньої роботи, але навіть наглядові ради в кожному з об'єднань підприємств за участю недержавних експертів, фахівців приватних збройових компаній і генеральних конструкторів за напрямками. Якби ця ідея була реалізована, її можна було б назвати важливим кроком до оздоровлення прогнилого остова ОПК», - додав Бадрак.

Раніше повідомлялося, що в Укроборонпромі планують скоротити чисельність персоналу на 40% - до 180 співробітників.

Також Верховна Рада підтримала законопроект, який дозволяє державному концерну Укроборонпром не віддавати борги країні-агресору.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: