У Солсбері прогримів вибух на військовому заводі

Читать на русском
в результаті вибуху загинула одна людина, ще один поранений. Потерпілий перебуває в критичному стані.

На заводі військового обладнання в британському місті Солсбері, де отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, стався вибух.

Про це це повідомляє The Independent з посиланням на дані поліції, пише Слово і Діло

Як повідомляється, в результаті вибуху загинула одна людина, ще один поранений. Потерпілий перебуває в критичному стані.

Причина вибуху поки невідома, правоохоронці ведуть розслідування. Пожежа в даний час загасили.

The Independent зазначає, що військовий завод розташований поруч з британською науковою лабораторією Портон-Даун, де виробляють хімічні та біологічні агенти з метою розробки методів захисту від них.

Нагадаємо, 4 березня 66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували в британському Солсбері. Слідство з'ясувало, що під час замаху використовувався розроблений в Росії нервово-паралітичний агент «Новачок». РФ все заперечує.

Після інциденту між Лондоном і РФ почалося загострення відносин. Британія вирішила вислати з країни російських дипломатів.

8 серпня офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт заявила, що прийнято рішення ввести санкції проти Росії за використання хімічної зброї під час замаху в Великобританії на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: