В Україні зафіксована найменша кількість випускників – Гриневич

Читать на русском
У поточному році в Україні зафіксовано найменшу кількість випускників шкіл в історії України.

У поточному році в Україні зафіксовано найменшу кількість випускників шкіл в історії України.

Два роки на посаді міністра освіти: топ-10 обіцянок Лілії ГриневичМіністр освіти Гриневич змогла впровадити 12-річну систему освіти в школах і має намір ліквідувати черги до дитячих садків до 2020 року.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич в ефірі одного з телеканалів, пише «Слово і Діло».

За її словами, в цьому році 59,2% вступників до вузів (а це майже 35 тисяч абітурієнтів) отримали рекомендації на бюджет за першим пріоритетом, а 16,4% (9,6 тисячі) - по другому пріоритету.

Крім того, за результатами вступних іспитів цього року зараховано більше 2,1 тисячі випускників, і ще 45 - за результатами співбесіди. У цілому це близько 4,3% від загальної кількості випускників, яких зарахували на бюджет.

Які країни визнають українські дипломиУкраїнські дипломи визнають у країнах СНД, а також у 89 кранах світу без особливих вимог. У Польщі, Чехії та деяких європейських країнах можуть відмовити у визнанні диплому без апостилю.

Як розповіла Гриневич, вступна кампанія для жителів окупованого Криму і Донбасу на сьогодні ще не завершена. З міркувань безпеки кількість абітурієнтів з окупованих територій в даний час не розголошується, говориться в повідомленні.

У міністерстві поінформували, що на київські ВНЗ виділено 27,7% державного замовлення, для Харківської області - 12,5%, Львівській - 11,2%, Дніпропетровській - 6,2%, Одеській - 5,1%.

У Міносвіти стверджують, що підвищення мінімального порогу в 150 балів для вступників на медичні спеціальності є позитивним кроком. Також мінімальний прохідний бал на спеціальність «Журналістика» в цьому році склав 186 балів (в минулому році цей показник в середньому був на рівні 154 бали).

Нагадаємо, 30 травня в деяких школах відбулося свято останнього дзвоника. Тоді як інша частина шкіл провела лінійку в останню п'ятницю травня.

Також з'ясувалося, скільки випускників зареєструвалося на ЗНО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: