Скільки випускників шкіл отримують професійну освіту

Читать на русском
Гриневич повідомила, що лише 20% випускників шкіл в Україні продовжують навчання в установах професійної освіти

В ході дискусії "Якісна професійна освіта як запорука успіху регіонального розвитку" в рамках Форуму місцевого розвитку міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що тільки 20% випускників шкіл отримують професійну освіту.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Урядового порталу, передає Слово і Діло

«Професійна освіта в Україні сьогодні не престижна - лише 20% випускників шкіл в Україні продовжують навчання в установах професійної освіти, проти 40% в європейських країнах», - заявила вона.

За її словами, зараз МОН затвердило проект Концепції реформування професійної освіти, займається розробкою закону «Про професійну освіту» та готує спільний інфраструктурний проект з Європейським Союзом, держава інвестує в модернізацію професійної освіти.

Два роки на посаді міністра освіти: топ-10 обіцянок Лілії ГриневичМіністр освіти Гриневич змогла впровадити 12-річну систему освіти в школах і має намір ліквідувати черги до дитячих садків до 2020 року.

«Заохочення розвитку цього державно-приватного партнерства - наша мета, і ми активно шукаємо шляхи, яким же може бути це заохочення», - додала Гриневич.

Крім того, міністр відзначила, що перші кроки в реформуванні професійної освіти робляться вже зараз і засновані вони на рекомендаціях ЄС.

Відзначимо, також МОН планує автоматизувати жеребкування для першокласників.

За даними порталу, 9 червня 2016 року міністр освіти і науки України Лілія Гриневич пообіцяла скоротити кількість вищих навчальних закладів України.

Топ-10 обіцянок Лілії Гриневич - в нашому матеріалі за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: