Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Дмитро Голубов

Читать на русском
Голубов виконав лише одну обіцянку з дев'яти. Йому треба ще встигнути підтримати реформу децентралізації та створення муніципальної міліції.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Дмитро Голубов (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Голубов пройшов до парламенту за одномандатним виборчим округом №136 (Одеса, Суворовський район) у 2014 році. Загалом нардеп дав 9 обіцянок, у тому числі одну виконав (11%) і чотири – провалив.

У своїй передвиборчий програмі Голубов пообіцяв ініціювати введення мораторію на забудову існуючої паркової зони в окрузі.

«Збільшення кількості паркових та «зелених» зон у виборчому окрузі є одним з пріоритетів розвитку району. З цією метою ініціюватиму введення мораторію на забудову існуючої паркової зони, а у пристосованих для цього місцях – створення скверів, інших місць відпочинку громадян; благоустрою прибудинкових територій», – записано в його програмі.

Однак, наприкінці 2015 року депутати Одеської міськради проголосували за проект рішення, який передбачає будівництво висотного будинку на Французькому бульварі. Йдеться про територію в районі вулиць Віце-Адмірала Азарова, Відрадної та Ясної. Відзначимо, що на території, де заплановано будівництво, розташовані будинки, яким присвоєно статус архітектурних пам'яток.

Між тим, протягом чотирьох років нардеп не зареєстрував жодної законодавчої ініціативи про введення мораторію на забудову паркової зони в місті Одеса.

У липні минулого року Голубов запевнив, що на території школи №41 в Одесі через кілька місяців з'явиться стадіон. Через вісім місяців ми з'ясували в міськраді, що готова тільки кошторисна документація, а самі роботи розпочнуться в 2018-м.

Ще одна провалена передвиборча обіцянка Голубова стосувалося його наміру розробити законопроекти, спрямовані на розвиток сфери інформаційних технологій.

«До Верховної Ради мною будуть внесені законопроекти, спрямовані на розвиток інформаційних технологій, оскільки саме в цій сфері спостерігається стрімкий розвиток. Гарантую всебічну підтримку її розвитку з метою перетворення України на один із світових ІТ-центрів», – запевнив Голубов і не подав жодного проект закону на цю тему.

Єдине, чого вдалося домогтися нардепу, так це виконати обіцянку, яка не входить в його компетенції: сприяти створенню дитячих майданчиків в окрузі. У 2015 році за підтримки Голубова встановлено 56 сучасних дитячих майданчиків в Суворовському районі Одеси, а в 2016 році – 25 спортивно-ігрових майданчиків для дітей.

До кінця каденції Голубову належить виконати або остаточно провалити ще 5 обіцянок. Так, нардеп запевняв, що буде сприяти вирішенню транспортних проблем жителів Суворовського району Одеси. Як повідомив нам нардеп, після його численних запитів в центрі міста був проведений поточний і ямковий ремонт.

Міські служби також відремонтували міжквартальні та дворові проїзди. З профільними управліннями та підрозділами органів місцевого самоврядування розроблена ідея запуску швидкісного трамвая «Північ-Південь». Передбачається, що рейковий транспорт ходитиме з інтервалом в декілька хвилин з невеликою кількістю зупинок, буде відділений від автомобільного транспорту і дозволить, уникаючи корки на дорогах, без проблем діставатися до будь-якого району міста.

Що стосується обіцянки Голубова – підтримувати проведення Конституційної реформи в частині децентралізації, нардеп не голосував за відповідний законопроект в 2015 році.

Нічого не зробив нардеп для виконання передвиборчого наміру підтримувати створення і функціонування муніципальної міліції.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: