У Білорусі затримали журналістів кількох ЗМІ

Читать на русском
В офісах інформаційної компанії БелаПАН та порталу Tut.by проходять обшуки. Затримали трьох журналістів.

У вівторок, 7 серпня, силовики прийшли з обшуком до бізнес-центру Omega Tower у Мінську, де розташований офіс найбільшого новинного порталу Білорусі TUT.BY.

Як повідомляється, в будівлі оточено кілька поверхів, триває вилучення документації, пише «Слово і Діло».

Лукашенко доручив посилити державний кордонПрезидент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення про охорону державного кордону Білорусі органами прикордонної служби в 2018 році.

Крім того, затримані головний редактор TUT.BY Марина Золотова та редактор Анна Калтигіна, а також журналіст БелаПАН Тетяна Коровенкова.

У Слідчому комітеті заявили про порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 349 КК Білорусі (несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації, здійснений з іншої особистої зацікавленості, яка спричинила заподіяння істотної шкоди).

«До зазначеної протиправної діяльності причетні посадові особи видавничого дому «Білоруська наука», ЗАТ «БелаПАН», ТОВ «ТутБай Медіа», – йдеться в повідомленні відомства.

Там також зазначили, що приводом для порушення кримінальної справи стала заява республіканського унітарного підприємства БелТА «про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг, які надавалися названим підприємством одному з його замовників».

«Протягом двох років без відома та згоди республіканського унітарного підприємства здійснено понад 15 тисяч несанкціонованих підключень до інформації, що зберігається в комп'ютерній системі підприємства», – заявили в СК.

У відомстві стверджують, що в результаті цих дій було «заподіяно істотної шкоди, що виразилася в неправомірному заволодінні та використанні захищеної від стороннього доступу інформації, а також підриві ділової репутації підприємства».

Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко допустив можливість втрати незалежності його країни.

Також Лукашенко порадив виробникам шукати інші ринки збуту в обхід російського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: