Трамп пропонував ввести війська до Венесуели

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп пропонував здійснити військове вторгнення до Венесуели через політичну кризу в країні у 2017 році.

Президент США Дональд Трамп пропонував здійснити військове вторгнення до Венесуели через політичну кризу в країні у 2017 році.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє агентство АР з посиланням на неназваного американського високопосадовця.

Трамп заборонив будь-які операції з боргом ВенесуелиПрезидент США Дональд Трамп заборонив громадянам і юридичним особам США операції з суверенним боргом Венесуели.

За його інформацією, така ідея, зокрема, прозвучала в Трампа в серпні минулого року під час консультацій в овальному кабінеті, коли обговорювалося питання введення санкцій проти Венесуели.

«Президент Трамп розвернувся до своїх високопоставлених радників і поставив залишене для всіх без пуття питання: якщо охоплена кризою Венесуела загрожує національній безпеці США, чому Сполучені Штати не можуть просто ввести військових у цю проблемну країну?» - заявив чиновник, який був присутній під час консультацій.

«Ця пропозиція шокувала тих, хто був присутній на засіданні, у тому числі держсекретаря США Рекса Тилерсона і радника президента з питань безпеки Герберта Мак-Мастера, які пізніше залишили свої посади» - йдеться в повідомленні.

Зі свого боку радники Трампа спробували пояснити президенту, чому військове вторгнення до Венесуели може негативно вплинути на США. Зокрема, мова йшла про те, що буде втрачена довіра до США з боку інших латиноамериканських держав, яку в минулому було складно завоювати.

У вересні 2017 року Трамп знову підняв це питання, на цей раз - у кулуарах Генасамблеї ООН.

«Того разу обговорення проходило під час вечері Трампа з лідерами чотирьох латиноамериканських держав-союзників, серед яких був і Хуан Мануель Сантос - президент Колумбії», - заявив співрозмовник агентства.

При цьому Трампа заздалегідь попереджали, щоб він не порушував цю тему під час вечері, проте президент США не прислухався до думки своїх радників.

У Білому домі відмовилися коментувати цю тему. У той же час у Національній раді з безпеки знову нагадали, що у Вашингтоні свого часу дійсно допускали декілька варіантів розвитку подій навколо Венесуели.

Раніше ЄС призначив санкції відносно чиновників Венесуели.

А влада США назвали умову зняття санкцій з Венесуели.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: