Наєв просить добровольців долучитися до ЗСУ

Читать на русском
Наєв вважає, що в добровольчих воєнізованих формувань немає іншого шляху, окрім як у складі ЗСУ.

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв готовий продовжити принципово конструктивний діалог із керівництвом добровольчих воєнізованих формувань, які воюють на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав у інтерв'ю «Сегодня».

Є шанси для швидкого завершення війни на Донбасі – НаєвКомандувач Об'єднаними силами Сергій Наєв вважає, що є чималі шанси для швидкого завершення збройного протистояння на Донбасі.

«У районах біля лінії розмежування діє особливий порядок: тут не може бути людей, які не включені до складу ОС. Зараз на сході відбувається військова операція, яка здійснюється відповідно до єдиного задуму та скоординованого плану», – пояснив він.

Окрім входження до військ ОС, додав Наєв, ці люди також можуть влитися до лав територіальної оборони або ж бути залученими до військової підготовки, яку, за його словами, зараз хоче пройти багато хто з громадян України.

«Можна приступати до служби в резерві й проходити відповідну підготовку на зборах у бойових частинах. Уся така діяльність, безумовно, відбуватиметься під контролем державних органів. Іншого шляху просто не існує», – підкреслив він.

Наєв не знає, чому люди йдкть до таких формувань, не маючи жодних соцгарантій.

«Про те, чому вони обрали такий шлях, я не можу сказати. Вони мені не пояснювали – я думаю, треба запитати в них. Дмитро Ярош (лідер Української добровольчої армії – ред.), навпаки, мені пояснював, як саме він хотів би долучитися до законних, легітимних способів боротьби з російським окупантом», – сказав він.

Як повідомлялося, 25 липня Наєв та Ярош обговорили питання участі бійців УДА в лавах Збройних сил України за умови укладення контракту.

Раніше міністр оборони Степан Полторак повідомив, що близько 40 тисяч представників добровольчого руху захищають територіальну цілісність України на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: