Перші добровольці АТО отримали офіційний статус

Читать на русском
Спецкомісія при Рівненській облдержадміністрації надала офіційний статус першим 23 добровольцям Рівненщини.

Спецкомісія при Рівненській облдержадміністрації надала офіційний статус першим 23 добровольцям Рівненщини.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ОДА.

«Члени комісії розглянули 23 заяви бійців, які пішли добровільно воювати за територіальну цілісність та державний суверенітет на сході України. Це 10 пакетів документів від представників ГО «ДІЯ» Дмитра Яроша та 13 – від Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Вони подали необхідні документи на розгляд відповідної комісії. Всіх бійців, серед яких дві жінки, визнали ветеранами війни-добровольцями», – йдеться в повідомленні

Під час засідання заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір уточнив, що на найближчій сесії облради очікується внесення змін до Програми соціального захисту населення, де передбачені кошти на друк відповідних посвідчень ветеранам війни-добровольцям. Тож невдовзі документи будуть надруковані та вручені цим людям.

Також комісією винесене питання щодо визнання на обласному рівні членів сімей загиблих добровольців, які не мають статусу на державному рівні. Члени комісії погодилися, що питання потребує доопрацювання як з юридичного боку, так і з громадської точки зору.

Статус ветерана війни діятиме лише на території Рівненської області. Разом із тим це лише перші кроки у справі визнання воїнів-добровольців у війні на сході України.

Зазначимо, в Україні стартувала програма доступного житла для переселенців та учасників АТО.

Також 14 листопада Верховна Рада ухвалила закон, яким прирівняла учасників Революції Гідності до військовослужбовців, які воювали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: