Україна вшановує пам'ять жертв Великого терору

Читать на русском
У Києві 5 серпня відбудуться поминально-церемоніальні заходи із вшанування пам'яті жертв трагедії 1937-38 років.

У неділю, 5 серпня, в Україні вшановують пам'ять жертв Великого терору. У Києві відбудуться поминально-церемоніальні заходи за жертвами трагедії 1937-38 років.

Про це пише Слово і Діло

План заходів із вшанування пам'яті жертв Великого терору в Києві:

9:00 - 10:00 Поминальна Літургія у Покровської церкви на Подолі (внизу Андріївського узвозу, м. Контрактова площа);

11:00 - 12:00 Панахида і меморіальні заходи у Хреста репресованим в 30-х - 50-х рр. (Біля будівлі колишнього Жовтневого Палацу, м. Майдан Незалежності);

13:00 - 15:00 Меморіальні заходи в Національному історико-меморіальному заповіднику Биківнянські могили (м. Лісова, далі броварською маршруткою до Биківнянського меморіалу).

Великий терор - масштабна кампанія масових репресій громадян, була розгорнута СРСР в 1937-1938 рр. З ініціативи вищого керівництва і особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної і соціальної структури суспільства.

Нагадаємо, у США в штаті Нью-Йорк ухвалили резолюцію про визнання Голодомору в Україні.

Відзначається, що Голодомор в Україні визнано геноцидом уже в дев'яти штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Орегоні і Пенсильванії.

Нагадаємо, в березні американський штат Массачусетс визнав Голодомор в Україні 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Як повідомлялося, Канада виділила $750 тис. на проект про Голодомор.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: