До Конгресу США внесли резолюцію про Голодомор

Читать на русском
У Палаті представників Конгресу США представлена ​​резолюція в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

У Палаті представників Конгресу США представлена ​​резолюція в якій Голодомор 1932-1933 років визнається геноцидом українського народу.

Про це повідомило посольство України в США, пише Слово і Діло.

Як повідомляється, група конгресменів від Демократичної і Республіканської партій на чолі з співголовами групи дружби з Україною в Палаті представників Конгресу США представили проект резолюції, приуроченій до 85-х роковин Голодомору в Україні.

Документ є дзеркальною версією резолюції, внесеної на розгляд Сенату в березні цього року, уточнили в посольстві.

У проекті резолюції сказано, що події 1932-1933 років в Україні були спланованою акцією сталінського тоталітарного режиму проти українського народу та є геноцидом.

Крім того, документ засуджує систематичні порушення прав людини, в тому числі права на самовизначення та свободу слова, вчинені радянським урядом проти українців.

Нагадаємо, штат Нью-Йорк визнав Голодомор геноцидом.

Також, Голодомор в Україні визнано геноцидом вже в декількох штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Орегоні і Пенсільванії.

Як повідомлялося, Канада виділила $750 тис. на проект про Голодомор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: