У Раді можуть створити офіс реформ

Читать на русском
У Верховній Раді України за підтримки західних партнерів планують створити офіс просування реформ.

Голова парламенту Андрій Парубій заявив, що у Верховній Раді за підтримки партнерів планують створити офіс просування реформ за різними напрямками.

Про це він повідомив журналістам на Львівщині, передає Слово і Діло

За його словами, наразі є дискусія з партнерами щодо експертної допомоги.

Він уточнив, що має бути певна кількість фахівців, які допомагали б у впровадженні, зокрема реформи парламенту та інших реформ, які відбуваються.

За словами спікера, планується, що буде виділено підтримку і через конкурс набиратимуть фахівців.

«Я не можу сказати, що це питання вже вирішене. Зараз з цього приводу ми ведемо дискусії з нашими партнерами, які підтримують український парламент і Україну», - додав Парубій.

Як відомо, Глава представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає, що реформа децентралізації в Україні є однією з найбільш успішних.

В ЄС назвали найбільш успішнішу реформу в УкраїніГлава представництва Євросоюзу в Україні Хьюг Мінгареллі вважає, що реформа децентралізації результативна.

Мінгареллі підкреслив, що Євросоюзу вже вдалося успішно реалізувати багато програм в різних сферах.

Також, за його словами, найближчим часом в Україні буде представлена велика кількість програм обміну для українських студентів.

Раніше прем'єр міністр України заявив, що реформа по децентралізації влади є однією з найбільш успішних реформ в країні і завдяки їй місцеві бюджети отримали десятки мільярдів гривень надходжень.

Крім того, Володимир Гройсман вважає, що реформа децентралізації, ініційована ним чотири роки тому, буде істотно впливати на українську економіку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: