Україна підготувала санкції для РФ через Кримський міст

Читать на русском
Хто будував Керченський міст, ті в списку Кабміну для санкцій. Проблеми можуть виникнути в 19 російських компаній і 22 фізичних осіб. Тепер слово за урядом України.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України направило в Кабмін пропозицію про введення санкції щодо 19 російських компаній і 22 фізичних осіб, пов'язаних з будівництвом Керченського моста.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства.

«Запровадження санкцій унеможливить економічні відносини з Україною, дозволить обмежити або припинити економічні відносини з країнами Європейського Союзу та Сполученими Штатами Америки», – розраховують у міністерстві.

Зазначається, що проект розпорядження про запровадження обмежень уже узгодили з центральними органами виконавчої влади та спеціальними правоохоронними органами.

Нагадаємо, раніше ЄС запровадив санкції за будівництво Керченського мосту проти шести компаній із Росії. У Брюсселі зазначили, що «ЄС розглядає будівництво Керченського мосту як дію, що підриває територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України».

Офіційна представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що санкції за будівництво Керченського мосту спрямовані проти жителів півострова.

Як писало «Слово і Діло», Керченський міст був відкритий 15 травня.

Раніше в Мінінфраструктури оцінили збитки від будівництва Керченського мосту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: