NASA відклала запуск другого пілотованого корабля за два дні

Читать на русском
NASA оголосило, що перший політ пілотованого космічного корабля Crew Dragon від SpaceX відбудеться в листопаді, а не в серпні 2018 року.

NASA оголосило, що перший політ пілотованого космічного корабля Crew Dragon від SpaceX відбудеться в листопаді, а не в серпні 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», від компанії Ілона Маска зажадали додаткових тестів обладнання, повідомляється на офіційному сайті NASA.

Як відзначили в NASA, наступне покоління американських космічних апаратів і ракет, які відправлять астронавтів на Міжнародну космічну станцію, наближається до «заключним етапів розробки та оцінки».

«Щоб задовольнити вимоги NASA, комерційні постачальники повинні продемонструвати, що їх системи готові почати регулярні рейси на космічну станцію. Після невдалих льотних випробувань Boeing і SpaceX будуть виконувати льотні випробування з екіпажем до того, як вони будуть сертифіковані NASA для місій по ротації екіпажів на МКС», - повідомили в NASA.

За день до цього, 2 серпня, НВ повідомляло, що компанія Boeing відсунула перший політ своєї пілотованої капсули Starliner на термін «до кінця 2018 року або початку 2019 року». Таке рішення пов'язане з невдалими тестами. Капсула, створена для польоту американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію, зазнала невдачі під час випробування в червні.

Спочатку перші польоти кораблів були призначені на кінець 2016 року і початок 2017, але через різні проблеми при розробці терміни неодноразово переносилися. Зараз в NASA припускають, що льотний тест капсули від Boeing відбудеться в середині 2019 року, а політ пілотованого Crew Dragon від SpaceX трохи раніше - у квітні 2019.

SpaceX провела серйозну модернізацію свого вантажного космічного корабля Dragon, перетворивши його на пілотований апарат, який здатний піднімати на борт екіпаж чисельністю до семи людей. Виводити корабель на орбіту планується за допомогою ракети-носія Falcon 9.

Раніше в NASA підрахували, скільки буде коштувати «спуск» МКС на Землю.

Також NASA опублікувало нові фото Марса і Сатурна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: