Спекотні вихідні в Європі: що синоптики прогнозують Іспанії та Португалії

Читать на русском
Гаряче повітря з Африки прийде в Європу. Жителів  Іспанії та Португалії попередили про спекотні вихідні. Стовпчики термометрів піднімуться майже до 50 градусів.

Європу в найближчі дні очікує надзвичайно спекотна погода, синоптики прогнозують нові абсолютні температурні рекорди.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє ВВС.

Літо-2018: соціологи з'ясували, де відпочиватимуть українціВеликі розбіжності щодо планів на відпочинок серед жителів сіл і міст. Так, 79% жителів сіл не планують нікуди їхати, а лише 3% планують поїздку на дачу.

В останні дні через збільшенням гарячого повітря з Африки постійно зростає температура в Іспанії та Португалії.

Поточний прогноз для південно-західної Іспанії та південної та південно-східної Португалії обіцяє до +47 градусів за Цельсієм в п'ятницю і в суботу.

Національний рекорд Португалії становить +47.4 градуси, встановлений у 2003 році. Пікова температура в Іспанії у +47.3 градуси була зафіксована в липні минулого року.

Іспанська національна служба погоди оприлюднила попередження, що принаймні до неділі хвиля спеки буде « тривалою на південному заході».

Група попередження про погодні умови в Європі, компанія Meteoalarm, вже випустила червоні попередження, які класифікуються як дуже небезпечні та представляють ризик для життя, для більшості південних регіонів Португалії та провінції Бадахос в Іспанії.

Італія також оголосила червоні оповіщення по всьому центру та півночі країни, включаючи туристичні центри, такі як Рим, Флоренція та Венеція.

Метеорологи вважають, що існує ймовірність у 40%, що температура в Афінах досягне +48 градусів.

Раніше «Слово і Діло» писало, що на липень в Україні синоптики прогнозували до +40-41 градуса.

Натомість в столицю прийшла аномальна злива. У середу, 25 липня, в деяких районах Києва через дощ та град затопило дороги, підземні переходи та аеропорт. Транспорт ходив із затримками. Обвалився шляхопровід на Куренівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: