Україна визначилася з участю в дитячому Євробаченні-2018

Читать на русском
Відбір на конкурс проводитиметься онлайн заради економії коштів. Однак гроші для обов'язкового внеску за участь поки не знайдені.

Національна громадська телерадіокомпанія України має намір провести відбір на дитячий конкурс Євробачення-2018, попри недофінансування.

Нацвідбір проводитиметься онлайн, що дозволить мінімізувати витрати. Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє «UA.Перший».

Участь у міжнародному пісенному конкурсі передбачає цілу низку витрат. Кошти необхідні для проведення відбіркового турніру, а також для внеску Європейського мовного союзу, обов'язкового для кожної країни-учасниці.

Усі ці витрати Національна громадська телерадіокомпанія України в умовах недофінансування покрити не може. А тому ухвалили рішення проводити нацвідбір у режимі онлайн, що значно скоротить витрати.

Водночас залишається невирішеною проблема з виплатою річних членських внесків в ЄВС. Також немає коштів для забезпечення участі української делегації на міжнародному етапі конкурсу.

У НГТУ сподіваються, що держава виконає свої зобов'язання й виділить додаткові кошти. Це передбачено законом «Про суспільне телебачення та радіомовлення України».

Відомо, що цього року замість очікуваних 1,54 млрд грн уряд виділив НГТУ лише 776 млн грн.

Відомо, що рахункова палата виявила «зайві» 130 мільйонів гривень, які були витрачені НГТУ на Євробачення-2018.

Як повідомлялося раніше, Ізраїль хочуть позбавити права проведення Євробачення-2019.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: