У Данії набула чинності заборона на носіння паранджі

Читать на русском
З 1 серпня в Данії не можна носити не тільки паранджу, але й більшість інших предметів одягу, які можуть приховувати обличчя.

У Данії в середу, 1 серпня, набуває чинності заборона на приховування обличчя, яку парламент країни підтримав у травні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Нову норму часом називають «забороною паранджі», хоча у повний перелік заборонених предметів одягу входять не лише паранджі, а й нікаби, балаклави, звичайні маски, лижні маски і штучні бороди.

При цьому захисні медичні маски вдягати дозволяється.

Порушення норми потягне за собою штраф у розмірі однієї тисячі крон (близько 134 євро). Повторні порушення призведуть до штрафу у десятикратному розмірі або ув'язнення на термін до шести місяців.

У столиці Данії Копенгагені та місті Орхус заплановані протести проти заборони. Поліція заявила, що протестувальники не будуть оштрафовані за приховування обличчя, що вони планують зробити як частину своєї акції. У поліції це пояснили тим, що «демонстрації вважаються частиною свободи самовираження і свободи зібрань». Однак якщо учасники йтимуть на демонстрацію чи з неї у масках, їм загрожує штраф.

Президент поліцейської федерації Данії Клаус Оксфельдт заявив, що межа між дозволеними засобами приховування обличчя, як наприклад, карнавальні костюми чи зимові шарфи, і недозволеними є розмитою.

Інші країни ЄС - зокрема Австрія, Бельгія та Франція - раніше запроваджували обмеження на носіння паранджі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: