У Нідерландах заборонили носити паранджу

Читать на русском
Верхня палата парламенту Нідерландів схвалила заборону на носіння в громадських місцях елементів мусульманського одягу, що приховують обличчя.

Верхня палата парламенту Нідерландів схвалила заборону на носіння в громадських місцях елементів мусульманського одягу, що приховують обличчя.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє у вівторок агентство Associated Press.

Норвегія заборонить паранджу в навчальних закладахНорвезька влада підготувала законопроект про заборону носіння жіночого одягу, що закриває обличчя, у дитсадках, школах і університетах.

За даними агентства, йдеться саме про ті частини мусульманського одягу, які закривають обличчя: паранджу, чадру і бурку. При цьому носіння в громадських місцях хустки, що приховує лише волосся, і досі дозволено.

Відповідно до закону, під терміном «громадське місце» мається на увазі транспорт, навчальні заклади, лікарні, а також будівлі держустанов. Щодо порушників закону передбачений штраф в розмірі 400 євро.

Партія свободи Герта Вілдерса, відомого своєю антиісламською риторикою, назвала прийняття законопроекту великою перемогою, а сенатор Марджолен Фабер заявила, що «цей день став історичним, першим кроком до звільнення країни від ісламізації».

«Це перший крок, а наступний - закриття всіх мечетей в Нідерландах», - наводить АР її слова.

Раніше влада канадської провінції Квебек ухвалила закон про заборону носити паранджу.

Також ЄСПЛ підтвердив заборону на носіння хіджабу в Бельгії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: