Трамп розповів про долю «фейкових ЗМІ»

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що до закінчення його другого президентського терміну фейковим ЗМІ доведеться закритися через падіння рейтингів.

Президент США Дональд Трамп заявив, що до закінчення його другого президентського терміну «фейковим ЗМІ» доведеться закритися через падіння рейтингів.

Про це пише «Слово і Діло».   «Фейкові ЗМІ божеволіють! Вони абсолютно вибиті з колії. Мені подобається спостерігати за цим після того, як я став свідком того збитку, який вони завдають стільком невинним і порядним людям. Через сім років, коли мене більше не буде в адміністрації, їх рейтинги вичерпаються, і вони зникнуть», - написав американський лідер в Twitter у вівторок, 31 липня.

Раніше, 20 липня, видавець газети The New York Times Артур Окс Сульцбергер - молодший зустрівся в приватному порядку з главою Білого дому. Деталі зустрічі не мали розголошуватися, однак Трамп першим повідомив про неї в Twitter 29 липня.

«Велику частину зустрічі присвятили величезній кількості фейкових новин, які публікують медіа, і як ці фейкові новини стали «ворогом народу», - написав президент.

Після цього видавець газети також вирішив перервати мовчання. Сульцбергер-молодший стверджує, що на зустрічі обговорювалася риторика, яка глибоко розчаровує президента, спрямована проти ЗМІ.

Глава держави неодноразово звинувачував журналістів у поширенні фейкових новин. Найбільш «брехливими» американський лідер вважає телеканали CNN, NBC, CBS, ABC і газету The New York Times.

Трамп вступив на посаду президента в січні 2017 року, змінивши на цій посаді Барака Обаму. Чинний лідер вже заявив, що збирається йти на другий термін.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: