У Києві здійснив аварійну посадку літак МАУ

Читать на русском
Літак МАУ, що прямував зі Львова до Єгипту, здійснив аварійну посадку після потрапляння птаха до двигуна.

У понеділок, 30 липня, авіалайнер рейсу PS 5265 Львів–Шарм-ель-Шейх, який виконувався компанією МАУ, здійснив аварійну посадку в міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Як передає «Слово і Діло», про це в Facebook повідомив керівник «Варта-1» Ігор Зінкевич.

Повідомляється, що аварійну посадку в Києві літак здійснив після потрапляння птаха до двигуна.

«Поки не відомо, коли буде наступний літак з Києва», - пише Зінкевич.

Користувач соцмереж Олексій Башкірцев розповів деталі події.

«Ті моменти, коли говорять «Вижили». Дякую команді МАУ за життя. Історія проста: на зльоті рейсу Львів-Шарм у лівий двигун врізається зграя птахів, і літак не може набрати висоту, ось-ось торкнеться землі вперед носом, але набір висоти триває, пілот тремтячим голосом пропонує... «всім заспокоїться», набір висоти триває з креном в один бік. Сісти неможливо – літак повний пального, й починається «найдовша дорога над Україною». 4,5 години кружляє на одному місці, спалюючи пальне й замовляючи смугу аварійної посадки в Києві. Молитви, заспокоювання стюардесами людей і сіііііли в Києві! Цінуйте кожну мить життя, друзі, оскільки життя можуть перервати просто «пташки»)))) Сміюся...», – написав Башкірцев у Faceвook.

У Facebook аеропорту повідомляється про посадку даного рейсу на запасний аеродром, але жодних подробиць не наводиться. Також відсутні коментарі МАУ щодо цього інциденту.

Раніше рейс Anda Air з аеропорту «Київ» до Антальї вранці в середу, 11 липня, здійснив вимушену посадку в аеропорту «Бориспіль» через потрапляння птаха до двигуна літака.

Також у міжнародному аеропорту «Київ» імені Сікорського сталась аварія. Літак авіакомпанії «Браво» викотився за злітно-посадкову смугу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: