Через дощі синоптики попереджають про повноводдя в річках

Читать на русском
Синоптики попереджають про грози і сильні дощі з градом 30 липня на Прикарпатті та Закарпатті. Через це очікується підйому рівнів води в річках.

Синоптики попереджають про грози і сильні дощі з градом 30 липня на Прикарпатті та Закарпатті. В результаті злив очікується поновлення підйому рівнів води на 0,3-1,2 м над поточними рівнями.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням на Укргідрометцентр.

Злива в Києві: добірка найкращих жартів із соцмережЧерез вчорашню зливу частина вулиць Києва пішла під воду. Але в соціальних мережах не сумують, Слово і Діло зібрало найкращі жарти про негоду.

Так, згідно з даними Укргідрометцентру, в результаті сильних та дуже сильних дощів, на річках басейнів Прута та Сіреті очікуються підйоми рівнів води на 0,3-1,2 м над рівнями. Також повідомляється, що місцями можливе початкове затоплення сільськогосподарських угідь.

«При сильних зливах можливе формування значного місцевого і схильного стоку, в горах загроза утворення локальних селевих потоків», - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, згідно з прогнозом синоптиків, 30 липня 2018 року на заході і півночі України очікуються дощі, на решті території без опадів, температура повітря підніметься до +35.

Нагадаємо, у Запорізькій області через сильну зливу розмило популярну курортну зону на Азовському морі.

Також киян попередили про новий потоп.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: