В Україні евакуація: негода заблокувала туристів

Читать на русском
У Запорізькій області через сильну зливу в суботу вранці розмило популярну курортну зону на Азовському морі – Обіточна косу в районі Приморска.

У Запорізькій області через сильну зливу в суботу вранці розмило популярну курортну зону на Азовському морі – Обіточна косу в районі Приморска.

Із зони підтоплення евакуйовано 20 автомобілів із відпочивальниками, розповіла «Інтерфакс-Україна» речник Головного управління Держслужби з надзвичайних України в Запорізькій області Юлія Баришева, пише «Слово і Діло».

У результаті розмивання коси відрізаними від суші виявилися близько 70 відпочивальників і 30 автомобілів.

Рятувальники аварійного загону спецпризначення ДСНС за допомогою спецтехніки вивезли із зони підтоплення на косі Обіточна на автодорогу 20 автомобілів.

Решта відпочивальників від евакуації відмовилися.

«При цьому рятувальники проводять моніторинг ситуації на косі Обіточна, і в разі погіршення обстановки готові прийти на допомогу відпочивальникам», – зазначила Баришева. За даними метеорологів, дощова погода в регіоні може тривати ще добу.

Нагадаємо, у Пологівському та Гуляйпільському районах Запорізької області в результаті сильної зливи та шквалів підтоплено близько 100 домоволодінь.

Раніше стало відомо, що киян попередили про новий потоп. А 25 липня Київ накрило зливами й градом, затопило дороги й переходи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: