Мінфін обіцяє платити пенсії вчасно

Читать на русском
В. о. міністра фінансів Оксана Маркарова пообіцяла, що виплата пенсій відбудеться в повному обсязі.

В. о. міністра фінансів Оксана Маркарова пообіцяла, що виплата пенсій відбудеться в повному обсязі.

Як передає «Слово і Діло», про це вона заявила в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляють «Українські новини».

«Все пенсії будуть профінансовані в повному обсязі. Зараз це питання стоїть на щоденному контролі», – сказала Маркарова.

При цьому вона додала, що на поточний рік дефіцит Пенсійного фонду становить 139 млрд грн.

«У нас Пенсійний фонд дефіцитний. 139 мільярдів гривень дефіциту закладено до держбюджету, й ми його вчасно фінансуємо», – зазначила Маркарова.

Крім того, вона підкреслила, що з боку Мінфіну всі виплати пенсій були здійснені вчасно.

«Затримки неприпустимі, зараз все під контролем і далі їх не буде ... Покриття дефіциту Пенсійного фонду цього року є достатнім, щоб фонд виконав усі свої зобов'язання», – підсумувала Маркарова.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Пенсійному фонду врегулювати ситуацію із затримкою виплат пенсій у липні. Глава уряду призначив службове розслідування щодо дій керівника ПФ і керівників у регіонах.

У Фонді пояснили затримку виплати пенсій у липні касовим розривом надходжень від єдиного соціального внеску (ЄСВ), уточнивши, що з початку поточного місяця на виплату пенсій спрямовано 24,9 млрд грн, зокрема 1,7 млрд грн протягом 24 липня.

Пізніше Міністерство фінансів відзвітувало, що повністю профінансувало видатки державного бюджету, що спрямовуються ПФ на виплату пенсій, а також виділило для цього додаткові кошти у вигляді спеціального кредиту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: