Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Гройсман пообіцяв, що всі пенсіонери будуть вчасно отримувати пенсію

24 липня 2018 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що всі пенсіонери будуть вчасно отримувати пенсію. «Хочу сказати всім українським пенсіонерам, що шаную їх і поважаю, і саме головне, що всі будуть вчасно отримувати пенсію», – запевнив Гройсман (відео 1:15).
Виконано
Сказано 24 липня 2018 р.

Джерело

  • https://youtu.be/W173SxR8Dzs?t=1m15s
  • https://ru.slovoidilo.ua/2018/10/26/novost/jekonomika/ukrpochta-prekrashhaet-dostavku-pensij
  • https://www.pfu.gov.ua/1596833-pensijnym-fondom-ukrayiny-25-kvitnya-zaversheno-finansuvannya-pensij-za-kviten-ta-zhytlovyh-subsydij-za-berezen/
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/48219.html
  • заява

Результат

Станом на кінець 2018 року, після прийняття урядового рішення про виділення «Укрпошті» 500 мільйонів гривень на покриття збитків, пов’язаних з послугою доставки пенсій, «Укрпошта» досягла згоди з Пенсійним фондом України щодо доставки та виплати пенсій у 2019 році. Філії «Укрпошти» в усіх областях України успішно провели переговори та підписали відповідні протоколи з регіональними управліннями ПФУ.

Таким чином, всі пенсіонери, які отримували пенсії в Укрпошті, та ті, хто бажає це зробити вперше, без перешкод будуть їх отримувати через «Укрпошту». «Укрпошта продовжить виплачувати пенсії в 2019 році та доставляти їх, як і раніше, в усі населені пункти країни: як у великі міста, так і в найменші та найвіддаленіші села», – зазначив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Також, на виконання доручення президента України щодо забезпечення діяльності мережі відділень поштового зв’язку в сільській місцевості, «Укрпошта» офіційно призупиняє з 17 грудня 2018 року всі дії, пов’язані з оптимізацією сільської мережі. Крім того, буде проведена робота щодо працевлаштування на вакантні посади колишніх працівників, у разі їх звернення. Наразі в «Укрпошті» незаповненими є 1188 вакансій листонош та 667 вакансій операторів.

Станом на травень 2019 року, після моніторингу сайту Пенсійного фонду, не було знайдено випадків довготривалих затримок пенсій за серпень-квітень, враховуючи цю інформацію обіцянка отримує статус «виконано».

Нагадаємо, 20 травня 2019 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман подав у відставку.