Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Геннадій Ткачук

Читать на русском
Майже всі обіцянки Геннадія Ткачука з програми Блоку Петра Порошенка. Особисто він обіцяв лише голосувати за зняття недоторканності.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Геннадій Ткачук (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Ткачук був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції депутат дав 12 обіцянок, виконав поки чотири (33%), а дві – провалив.

Майже всі обіцянки Ткачука з програми «Блоку Петра Порошенка». Як і більшість його колег із фракції, народний депутат провалив обіцянку про те, що влада в областях належатиме виконкомам, сформованим обласними радами, обраними людьми. В листопаді минулого року він проголосував за законопроект, який скасовує конкурси на посади голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників, а також голів РДА. Голів державних адміністрацій знову призначає президент, що прямо суперечить передвиборчій обіцянці.

Також Ткачук не зміг домогтись обрання парламенту за відкритими партійними списками. На голосування за проект Виборчого кодексу, який передбачає механізм обрання народних депутатів за системою відкритих пропорційних списків, депутат не прийшов.

В процесі у Ткачука залишаються шість обіцянок, у тому числі єдина непрограмна – голосувати в цілому за зняття депутатської недоторканності. «Щодо голосування за президентський законопроект про зняття недоторканності, то буде важко знайти 300 голосів, звичайно, але все ж думаю, що депутати обіцяли, тому проголосують. Принаймні я голосував за це й проголосую надалі», – заявив нардеп на початку липня.

Крім того, Ткачук має домогтися перетворення Антимонопольного комітету на ключовий економічний регулятор. Він уже підтримав у Раді кілька законопроектів, що стосуються діяльності АМКУ.

Як і інші члени фракції БПП, Ткачук ще не приступав до виконання обіцянки домогтися перекриття ухилення від сплати податків через офшори. Те ж стосується й обіцянки домагатися затвердження системи спрощеного оподаткування для малого та середнього бізнесу.

Зате Ткачук проголосував за законопроект про громадське телебачення й виконав відповідну програмну обіцянку. І підтримав закон «Про судоустрій і статус суддів», який передбачає масштабну реорганізацію та переатестацію всієї судової системи.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: