Україну зобов'язали виплатити компенсацію родичам загиблих у Скнилівській трагедії

Читать на русском
Європейський суд із прав людини ухвалив рішення за скаргою, поданою родичами загиблих у результаті падіння військового літака на авіашоу в Скнилові.
Скнилівська трагедія забрала життя 77 людейФото: unn.com.ua

Україна виплатить 3,6 тис. євро дочці загиблих у Скнилівській трагедії.

Таке рішення ухвалив Європейський суд із прав людини, передає «Слово і Діло».

«Суд ухвалив, що Україна мала виплатити громадянці Міхно 3600 євро в якості компенсації за моральну шкоду», – наголошується в рішенні.

Ще 360 євро Україна має заплатити за судові витрати.

Таке рішення ухвалене через те, що родина Міхно тривалий час не могла домогтися виплати компенсації від держави, незважаючи на рішення національних судів на їх користь.

Названо дату публікації підсумкового звіту щодо катастрофи MH17Перші офіційні результати розслідування катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17 у Донецькій області будуть оприлюднені 28 вересня.

Нагадаємо, катастрофа сталася 27 липня 2002 року. На Скнилівському аеродромі у Львові загинуло 77 осіб, зокрема 28 дітей, і близько 300 – постраждали. Серед загиблих – родина львів'ян Сергія й Тетяни Міхно, які опинилися в епіцентрі катастрофи й загинули на місці.

Зазначимо, що розгляд справи в ЄСПЛ тривав рівно 10 років – скарги родичів загиблих були зареєстровані 30 серпня та 1 вересня 2006 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: