Суд продовжив запобіжний захід Насірову

Читать на русском
У середу, 16 травня, Шевченківський суд Києва зобов'язав ДМС Києва повернути екс-голові ДФС Роману Насірову внутрішній паспорт.

У середу, 16 травня, Шевченківський суд Києва зобов'язав ДМС Києва повернути екс-голові ДФС Роману Насірову внутрішній паспорт і продовжив обов’язки підозрюваного в рамках слідства.

Також суд скасував арешт годинників дружини Насірова.

Справа Насірова: електронний браслет він носитиме й надаліШевченківський суд 19 березня продовжив строк дії обов’язків екс-голови ДФС Романа Насірова і директора Депараменту погашення боргу Володимира Новікова.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє із зали суду Судовий кореспондент.

Рішення про повернення паспорта ухвалив ще у 2017 році Апеляційний суд і постановив повернути його Насірову, але ухвала так і не була виконана.

Зрештою Шевченківський суд задовольнив клопотання і зобов'язав Міграційну службу повернути паспорт.

Водночас суд продовжив обов'язки Насірова ще на два місяці.

Клопотання адвокатів про скасування цих обов'язків суд залишив без задоволення. Зокрема, Насіров ще на два місяці має носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, не може без дозволу виїздити за межі Київської області, має з'являтися до суду.

Апеляційний суд Києва залишив колишнього главу Державної фіскальної служби Романа Насірова під вартою, залишивши без зміни також суму застави в 100 млн грн. Його родина внесла заставу і він вийшов на волю на період досудового слідства.

На вимогу адвокатів та самого фігуранта розслідування у суді мають у повному обсязі зачитати обвинувальний акт. Наразі прокуратура зупинилась на 200 із 776 сторінок. Наступне засідання у справі Насірова призначене на 21 травня.

Роману Насірову інкримінують зловживання владою або службовим становищем. Це пов'язано з рішеннями голови ДФС про розстрочення податкових боргів підприємствам, пов'язаним з народним депутатом Олександром Онищенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: