«Нафтогаз» не зміг купити український газ

Читать на русском
Нафтогаз два місяці намагався здійснити закупівлю газу власного видобутку в підприємств на внутрішньому ринку України, однак жодної пропозиції не надійшло.

«Нафтогаз» із червня 2018 року намагався здійснити тестову закупівлю газу власного видобутку в газовидобувних підприємств на внутрішньому ринку України, однак жодної пропозиції не надійшло.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні компанії.

«У липні «Нафтогаз» оголошував тестову закупівлю газу за ціною 7 629 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ), у червні – за ціною 6 900 гривень за тисячу кубометрів (без ПДВ). Зважаючи на те, що червень та липень традиційно є сезоном низького попиту на газ, «Нафтогаз» не отримав жодної пропозиції від постачальників газу», – зазначається в повідомленні компанії.

Через це компанія збільшила запропоновану ціну на серпень і планує здійснити закупівлю природного газу власного видобутку в приватних газовидобувних підприємств України за ціною 8088 грн за тис. куб. м (без ПДВ).

Як повідомлялося, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 року №187 «Про затвердження положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» (зі змінами), ціна реалізації газу для забезпечення потреб населення становить 4942 грн за 1000 куб. м без ПДВ.

Нагадаємо, з липня 2017 року Україна перебуває в складному переговорному процесі з МВФ із газового питання: Фонд наполягає на підвищенні ціни газу для населення, яке, за різними оцінками, може становити від 30% до 60%, з огляду на зростання цін на міжнародних ринках, тоді як прем'єр вважає таке різке підвищення невиправданим.

26 липня Кабінет міністрів залишив незмінними ціни на природний газ для населення до 1 вересня 2018 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: