На Закарпатті лісника впіймали на продажу лісу

Читать на русском
Лісник продав 72 м. куб. неврахованої деревини за 125 тисяч гривень. Йому загрожує до чотирьох років в'язниці.

В Закарпатській області піймали майстра лісу Брустурянського лісомисливського господарства на продажу необлікованого лісу на 125 тисяч гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба прокуратури регіону.

Україна – лідер із контрабанди лісу до ЄС. Що ми можемо зробити?До країн ЄС з України імпортується більше незаконної деревини, ніж із будь-якої іншої країни світу. За словами прем’єра майже тисяча вагонів із лісом вийшли за межі України за останні тижні. Оцінили ситуацію експерти.

«Слідчим управлінням прокуратури Закарпатської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання 125 тис. грн неправомірної вигоди майстром лісу Брустурянського лісомисливського господарства (ч. 1 ст. 368 КК України)», - йдеться в повідомленні.

В ході досудового розслідування встановлено, що майстер лісу Турбацького лісництва ДП Брустурянського ЛМГ отримав 125 тис. грн неправомірної вигоди за відпуск 72 м. куб. неврахованої деревини.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 368 КК України, за якою кваліфіковано дії підозрюваного, йому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до тисячі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше президент України Петро Порошенко наклав вето на законопроект, що стосується збереження українських лісів і запобігання незаконному вивозу необробленого лісоматеріалу.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон №5495, який передбачає введення кримінальної відповідальності за незаконне вивезення з України лісу і лісоматеріалів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: