Греція звільнила 12 українських моряків

Читать на русском
Греція звільнила більшу частину екіпажу контейнеровоза Mekong Spirit, який був затриманий у травні 2017 року за підозрою в контрабанді зброї.

Греція звільнила більшу частину екіпажу контейнеровоза Mekong Spirit, який був затриманий у травні 2017 року за підозрою в контрабанді зброї.

У п'ятницю, 27 липня, моряки повернуться до Одеси.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив почесний консул Греції в Одесі Пантеліс Бумбурас на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, четверо моряків – капітан, старпом і рядові – згідно з рішенням суду, залишаються в Греції до з'ясування всіх обставин.

«12 українських моряків повертаються до Одеси. Ми зробили все можливе, щоб 12 із 16 членів екіпажу судна Mekong Spirit, заарештованих у Греції за підозрою в контрабанді, найближчими днями повернулися додому. Головна умова – обов'язкова щомісячна реєстрація в Генеральному консульстві Греції в Одесі», – зазначив почесний консул.

За його словами, протягом 14 місяців велися достатньо серйозні дипломатичні переговори на рівні двох країн – України та Греції.

«Довелося підключити серйозних адвокатів. І сьогодні, на щастя, ми домоглися справедливого рішення суду на користь українських моряків», – додав Бумбурас.

Окрім оплати адвокатів, додав меценат, потрібно було підтримати моряків, оскільки судно в порту Лавріо (у 60 км від Афін) фактично залишилося без постачання продуктами, медикаментами й чистою водою.

«Для членів екіпажу орендували будинок у 15 хвилинах від порту Лавріо, завдяки чому в моряків була можливість ночувати в людських умовах. Чергування на судні було організоване за графіком», – зазначив він.

Моряки підтвердили, що документи на візи подані, в п'ятницю виліт в Україну.

Раніше в Греції двох українців Сергія Шваюка та Петра Литвинчука посадили на 180 років за звинуваченням у незаконному перевезенні мігрантів.

Як повідомлялося, в тюрмах Греції утримують понад 160 українців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: