Трагедія в ТЦ «Зимова вишня»: власниця заощадила на системі пожежогасіння

Читать на русском
Власниця ТЦ Зимова вишня в Кемерово Юлія Богданова знала про несправності протипожежної системи, але не виділила коштів на її ремонт.

Власниця ТЦ «Зимова вишня» в Кемерово Юлія Богданова знала про несправності протипожежної системи, але не виділила коштів на її ремонт.

Про це повідомив в. о. заступника керівника Головного управління з розслідування особливо важливих справ СК РФ Сергій Голкін, пише «Слово і Діло».

Названа основна версія трагедії в КемеровоУ Слідчому комітеті РФ версію підпалу в торговому центрі в Кемерові назвали малоймовірною.

Він зазначив, що компанія, яка обслуговує протипожежну систему «Зимової вишні», запропонувала Богдановій укласти кілька додаткових угод, щоб відремонтувати систему.

«Богданова, як було встановлено, вирішила заощадити близько 7 мільйонів ​​рублів. В результаті, коли почалося загоряння, система автоматичного водяного пожежогасіння не спрацювала, порошкового на четвертому й п'ятому поверхах будівлі взагалі не було, а пожежна сигналізація не була підключена», – цитує Голкін «КоммерсантЪ».

Він зазначив, що найближчим часом висунуть звинувачення семи з 11 фігурантів кримінальної справи про пожежу, серед яких колишній начальник ДУ МНС із питань Кемеровської області Олександр Мамонтов, начальник служби пожежогасіння Андрій Бурсін, особи, які мали стосунок до роботи торгового центру, низка чиновників.

Голкін не виключив, що можуть з'явитися нові фігуранти.

«Я не виключаю, що в ньому з'являться нові фігуранти, в тому числі з чиновників, які давали дозволи на будівництво та експлуатацію ТРЦ», – додав представник СК.

Пожежа в кемеровському ТЦ сталася 25 березня. Загинули 60 людей. У липні згорілий і частково зруйнований ТЦ почали зносити.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: