Гройсман прокоментував затримку виплат пенсій

Читать на русском
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман призначив службове розслідування в зв'язку із затримками виплат пенсій.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман призначив службове розслідування в зв'язку із затримками виплат пенсій.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав під час урядової наради з керівництвом Пенсійного фонду, Державного казначейства, Міністерства фінансів та Міністерства соціальної політики, передає прес-служба уряду.

«Я стурбований інформацією з регіонів про те, що є затримки за пенсійними виплатами. Персональна відповідальність (керівників ПФУ – ред.) – вчасно виконувати зобов’язання перед пенсіонерами. До кінця тижня врегулювати ситуацію. Крім того, призначаю службове розслідування – і щодо дій керівника ПФУ, і щодо керівників у регіонах. Будуть ще хоч раз затримки – не пробачу. Створювати людям додаткові проблеми неприпустимо», – сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр назвав проблему персональною відповідальністю керівництва Пенсійного фонду й наголосив на необхідності врегулювання ситуації до кінця тижня.

Він звернув увагу, що держава вчасно перераховує всі бюджетні трансферти.

«Центральний бюджет заборгованості перед ПФУ не має. Ми повністю фінансуємо. Вживайте всіх заходів, щоб ситуація більше не повторилася. Пенсіонери мають отримати повагу й захист», – наголосив Гройсман.

Нагадаємо, що затримки виплати пенсій почалися більш ніж тиждень тому. Раніше в «Укрпошті» заявили про роботу в штатному режимі й додали, що затримки пов'язані з тимчасовими технічними проблемами з боку Пенсійного фонду.

Затримка виплати пенсій зумовлена касовими розривами надходження соціального внеску. Так офіційно пояснили ситуацію в Пенсійному фонді України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: