Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Павло Унгурян

Читать на русском
Павло Унгурян не давав інших обіцянок, окрім як із програми Народного фронту. З 13 запевнень 8 виконав.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Павло Унгурян (фракція «Народного фронту»).

Унгурян був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час своєї каденції народний депутат дав лише 13 обіцянок (всі з програми «Народного фронту»), зате жодної не провалив, а 8 – виконав (62%).

Так, нардеп виконав обіцянку сприяти в наданні житла сім'ям загиблих під час антитерористичної операції. У парламенті Унгурян підтримував державні бюджети на 2016 і 2017 роки, де були передбачені субвенції для поліпшення житлових умов сім'ям загиблих військовослужбовців. Також він голосував за законопроект, згідно з яким сім'ям загиблих в АТО надається державна підтримка в розмірі 50% вартості будівництва (придбання) житла.

Також Унгурян підтримав майже всі законопроекти, що стосуються посилення соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей, і виконав відповідну обіцянку. Обіцяв депутат підтримувати ухвалення нової військової доктрини, в якій Росія буде визначена як держава-агресор. Він свою обіцянку виконав – доктрина була розроблена під керівництвом представника НФ Олександра Турчинова й підписана президентом України Петром Порошенком у 2015 році.

Крім того, перед виборами Унгурян пообіцяв сприяти в наданні необхідного медичного обслуговування учасникам бойових дій. У 2015 році він проголосував за законопроект, який розширив коло осіб, що мають право на отримання медичного обслуговування в державних медичних установах. Зокрема, учасникам АТО надається понад 20 різних видів пільг, у тому числі безкоштовні ліки та забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Таким чином, депутат впорався з обіцянкою.

Ще п'ять запевнень депутату залишилося виконати. Зокрема, ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості дозволів, органів контролю та перевірок. Поки він підтримав три законопроекти з пакета «державного нагляду».

У передвиборчій програмі Унгуряна є обіцянка не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Він уже підтримав законопроект про справедливе призначення й надання субсидій, а також регулярно голосує за держбюджет, де закладені кошти на забезпечення субсидій.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Хочете обговорити цей матеріал? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: