Іран подав у суд ООН на США через санкції

Читать на русском
Влада Ірану заявила про намір притягти США до відповідальності за повторне введення в односторонньому порядку санкцій.

Влада Ірану звернулася до Міжнародного суду ООН зі скаргою на дії США.

Про це в понеділок, 16 липня, повідомив глава МЗС Ірану Джавад Зариф у своєму Twitter, пише «Слово і Діло».

США розширили санкції проти ІрануМіністерство фінансів США запровадило нові санкції проти Ірану. До списку санкцій внесли шістьох громадян Ірану і три іранські організації.

«Сьогодні Іран подав скаргу в ICJ, щоб притягти США до відповідальності за незаконне повторне введення в односторонньому порядку санкцій. Незважаючи на те, що США виявляють неповагу до дипломатії та своїх юридичних зобов'язань, Іран залишається прихильний верховенству закону. Вкрай важливо виступити проти звички США порушувати міжнародне право», - написав Зариф у мікроблозі.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп на початку травня оголосив про вихід країни з укладеної у 2015 році міжнародної угоди з Іраном, яка передбачала поетапне зняття економічних санкцій в обмін на згортання іранської ядерної програми. Вашингтон оголосив про те, що до листопада відновить санкції проти країни. Очікується, що санкції США торкнуться іранської промисловості, торгівлі і видобутку золота, а також завадять Ірану експортувати свою нафту.

Метою запровадження санкцій представник Держдепартаменту США Браян Хук назвав чинення тиску на іранський режим і скорочення до нуля його доходів від продажу сирої нафти.

Вашингтон уже зажадав від своїх європейських союзників не купувати нафту в Ірану, пригрозивши покупцям вторинними санкціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: