Лісові пожежі в Греції: нові дані про постраждалих

Читать на русском
Через масштабні лісові пожежі, які вирують поблизу столиці Греції Афін, загинули щонайменше 20 людей, ще 69 - госпіталізовані.

Через масштабні лісові пожежі, які вирують поблизу столиці Греції Афін, загинули щонайменше 20 людей, ще 69 - госпіталізовані.

Про це повідомляє AP, пише «Слово і Діло».

Чи припиняться дощі з грозами: синоптики дали свіжий прогнозДощова погода в Україні збережеться до кінця липня на всій її території. Температура втримається в межах 25-30 градусів.

Представник грецького уряду Димитріс Цзанакопулос заявив, що більшість постражалих перебувають у важкому стані.

Зазначається, що Греція звернулася за міжнародною допомогою, щоб впоратися з пожежами, які знищили сотні будинків та спалили машини. Деякі місцеві жителі та туристи тікали на пляжі на схід від Афін, рятуючись на човнах.

Прем'єр-міністр Алексіс Ципрас відмовився від візиту до Боснії в понеділок і повернувся до Афін, щоб очолити екстрену нараду з керівниками служб із надзвичайних ситуацій та державними чиновниками.

Через сильні пожежі губернатор Аттики ввів в регіоні надзвичайний стан.

За даними місцевих метеорологів, з неділі, 22 липня, Греція «перебуває в полоні хвилі гарячого повітря», температура якої коливається від 37 до 41 градусів.

Нагадаємо, у канадській провінції Онтаріо також 63 лісові пожежі, 28 з яких поки не вдається взяти під контроль.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: