ГПУ закрила справу про «диплом Гройсмана»

Читать на русском
Генеральна прокуратура повторно закрила справу про можливу підробку прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом диплома про вищу освіту.

Генеральна прокуратура повторно закрила справу про можливу підробку прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом диплома про вищу освіту.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит «Українських новин» у вівторок, 24 липня.

Так, за результатами досудового розслідування 26 червня 2018 року слідчий ухвалив рішення про закриття вказаного кримінального провадження на підставі статті про відсутність складу злочину.

Зазначається, що Головне слідче управління Генпрокуратури проводило досудове розслідування за фактом підробки прем'єром диплома.

Водночас Генпрокуратура відмовилася повідомити, чи допитувався Гройсман або інші особи в рамках цієї справи, пославшись на таємницю досудового слідства.

Нагадаємо, кримінальне провадження щодо можливої ​​підробки диплома Володимира Гройсмана було порушене в жовтні 2017 за зверненням позафракційного депутата Віталія Купрія.

Як зазначається в матеріалах справи, заявник вважає, що диплом спеціаліста, отриманий Гройсманом, міг бути підроблений. Так, глава уряду отримав його за період навчання з 2002 до 2003 року. Нардеп, своєю чергою, наполягає, що законодавством про освіту, яке діяло в той час, передбачався термін навчання щонайменше 5 років.

Міносвіти оприлюднило результати успішності ЗНО-2018У четвер, 14 червня, експертна комісія з питань визначення результатів ЗНО при Українському центрі оцінювання якості освіти встановила граничні бали з української мови та літератури, математики, іноземних мов і біології.

У листопаді 2017 року Генпрокуратура закрила справу, проте в січні 2018 року суд скасував постанову слідчого й зобов'язав прокуратуру відновити розслідування.

Раніше Шевченківський райсуд Києва звільнив екс-заступника мера Києва Віталія Кличка Володимира Бондаренка від кримінального покарання за використання підробленого диплома.

Як повідомлялося, Володимир Гройсман вважає, що вища освіта не є обов'язковою для кожного українця.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: