Чиновник Кличка уникне відповідальності за «липовий» диплом

Читать на русском
Шевченківський райсуд Києва звільнив екс-заступника мера Києва Віталія Кличка Володимира Бондаренка від кримінальної відповідальності за використання підробленого диплома.

Шевченківський райсуд Києва звільнив екс-заступника мера Києва Віталія Кличка Володимира Бондаренка від кримінальної відповідальності за використання підробленого диплома.

Таке рішення суд виніс 28 грудня 2017 року, пише «Слово і Діло» з посиланням на УП.

Квіт обіцяє, що ініціює скасування пластикових дипломівСказано 7 травня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Згідно з матеріалами суду, в невстановлений слідством час та місці Бондаренка вирішив підробити диплом бакалавра для подальшого використання. Для цього він умисно повідомив невстановленій слідством особі «свої особисті анкетні дані, які в подальшому були використані … для підроблення диплому бакалавра, нібито виданого Львівським національним університетом імені Івана Франка 30 червня 2009 року».

Відзначається, що екс-заступник мера Києва заздалегідь «обіцяв придбати підроблений диплом».

Підкреслюється, що Бондаренко «умисними діями сприяв підробці офіційного документа» і вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27 (пособництво у скоєнні злочину), ч. 1 ст. 358 (підроблення документів) ККУ.

Також слідство з'ясувало, що 16 листопада 2011 року Бондаренко «з метою засвідчення правильності фотокопії з підробленого диплома бакалавра … звернувся до приватного нотаріуса. Приватний нотаріус … будучи введеною в оману … виготовила його фотокопію та посвідчила вірність з оригіналом».

Попри це, прокурор просив суд звільнити Бондаренкка від кримінальної відповідальності в зв'язку із закінченням терміну давності притягнення його до кримінальної відповідальності. Суд погодився з прокурором.

Ухвалу можна було оскаржити впродовж 7 днів з дня її оголошення. Наразі цей термін уже сплив.

Нагадаємо, журналісти спіймали на брехні віце-президента Федерації футболу України Вадима Костюченка, який стверджує, що навчався в КПІ.

Володимир Гройсман вважає, що вища освіта не є обов'язковою для кожного українця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: