Білоруські війскові проведуть інспекцію в Україні

Читать на русском
Інспекційна група військових Білорусі проведе перевірку на території України і відвідає одну з військових частин Збройних сил.

Інспекційна група військових Білорусі проведе перевірку на території України і відвідає одну з військових частин Збройних сил.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 23 липня, повідомляє прес-служба міністерства оборони сусідньої республіки.

Карта ООС: ситуація на сході України на 23 липняСитуація на сході країни станом на 06:00 23 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«З 24 до 27 липня в рамках угоди між урядом Республіки Білорусь і Кабінетом Міністрів України про додаткові заходи довіри і безпеки інспекційна група проведе інспекцію зазначеного району на території України і відвідає одну з військових частин», - йдеться в повідомленні Міноборони.

За інформацією відомства, метою інспекції є підтвердження відсутності в зазначеному районі військової діяльності, що підлягає попереднім повідомленням відповідно до положень Віденського документа 2011 року.

«Під час відвідування буде оцінена інформація, представлена Україною державам-учасницям ОБСЄ в рамках Віденського документа 2011 року, про особовий склад, основні системи озброєння і військову техніку відвідуваною військової частини», - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, в Одесі стартували українсько-американські навчання Sea Breeze-2018. У них візьмуть участь військовослужбовці з 19 країн-членів НАТО і країн-учасниць програми НАТО Партнерство заради миру.

Також в ООС створили новий підрозділ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: