У Клімкіна відреагували на висловлювання віце-прем'єра Італії

Читать на русском
МЗС України обурене висловлюваннями міністра внутрішніх справ і віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на заяву глави Міністерства внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні щодо «законності» анексії Криму.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі 5 каналу в п'ятницю, 20 липня.

За словами Зеркаль, на понеділок, 23 липня, запланована зустріч з послом Італії в Україні.

«Ми реагуємо. У понеділок ми будемо зустрічатися з італійським послом, він дуже приємна людина, я розумію, що він не може відповідати за слова своїх політиків, особливо з огляду на те, що цей політик їздив до Криму, тільки що повернувся з Москви, де, за наявною у нас інформацією, зустрічався з паном Путіним», - заявила вона.

Зеркаль також зазначила, що не варто очікувати чогось іншого від такої людини. «Очікувати щось інше від людини, яка з 90-го року є функціонером цієї Ліги Півночі, ну можливо, не варто. Крім того, вони зараз на підйомі за рейтингами. Це напружує більше, ніж будь-які його заяви... Зараз у них рейтинг підтримки понад 30%. Це означає, що в Європі є проблеми», - додала вона.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що 18 липня посли ЄС прийняли рішення про введення індивідуальних санкцій проти шести осіб, причетних до будівництва Керченського моста.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: