Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Омелян планує у 2018 році розпочати встановлення систем гальмування швидкості на в’їзді в населені пункти

25 квітня 2018 року міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що планує у 2018 році розпочати встановлення систем гальмування швидкості на в’їзді в населені пункти. «В цьому році у нас є багато заходів. Вони всі будуть відбуватися паралельно і одночасно. Тобто і «острівці безпеки», і гальмівні спеціальні речі, які зменшують швидкість на в’їзді в населений пункт», – заявив міністр.
Не виконано
Сказано 25 квітня 2018 р.

Джерело

  • https://prm.ua/volodimir-omelyan-na-pryamomu-pro-loukosti-platni-dorogi-ta-uchast-u-viborah/
  • https://prm.ua/volodimir-omelyan-na-pryamomu-pro-loukosti-platni-dorogi-ta-uchast-u-viborah/
  • лист міністерства
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/v-ukrayini-mozhe-buti-zaprovadzheno-yevropejsku-praktiku-znizhennya-shvidkosti-ruhu-pri-vyizdi-do-naselenih-punktiv
  • Лист Мінінфраструктури від 25 лютого 2019 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства інфраструктури від 5 липня 2018 року, у 2018 році за рахунок коштів дорожнього фонду заплановано влаштувати 210 засобів заспокоєння руху. Встановлення засобів розпочнеться після надходження коштів. Станом на 1 січня 2018 року було влаштовано 18 таких засобів.

Станом на 28 листопада 2018 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує впровадити європейську практику обов’язкового створення спеціальних технічних засобів для зниження швидкості руху на українських трасах при в’їзді до населених пунктів.

В проекті оновлених державних будівельних норм (ДБН) пропонується запровадити ще одну європейську практику – проектувати спеціальні острівці на трасах при в’їздах до населених пунктів. Вони мають напівовальну форму і штучно створюють вигини проїзної частини, чим змушують водіїв знижувати швидкість і бути більш уважними за кермом.

Проект змін у ДБН розробляється ДП «ДерждорНДІ».

Відповідно до листа Міністерства інфраструктури від 25 лютого 2019 року, станом на 31 грудня 2018 року для забезпечення безпеки дорожнього руху та зменшення швидкісного режиму на автомобільних дорогах загального користування державного значення при в'їзді в населені пункти Одеської, Полтавської, Тернопільської та Чернігівської областей влаштовано 18 елементів напрямних острівців (засобів заспокоєння руху) (п. 1).

Враховуючи те, що протягом року кількість засобів заспокоєння руху на автомобільних дорогах загального користування державного значення при в'їзді в населені пункти залишалася незмінною, обіцянка отримує статус «не виконано».